Menu

Beetje stram? Probeer eens Glucosamine!

13 oktober 2015 - Health & beauty
Beetje stram? Probeer eens Glucosamine!

Flinndal heeft weer een nieuwe weekactie voor jou! Een kwartaalverpakking (180 tabletten) Flinndal Glucosamine is van 13 oktober tot en met 19 oktober nu verkrijgbaar met €7,- korting!

Glucosamine, waarom heb je het nodig?

Ken je het gevoel, dat alles lijkt vast te zitten als je wilt opstaan? Pijn in gewrichten is vervelend, helemaal als je er dagelijks last van hebt. Maar wat is daar aan te doen en welke rol speelt glucosamine daarin?

De rol van glucosamine en gewrichten
Glucosamine is belangrijk voor gewrichten. Een gewricht verbindt twee botten aan elkaar, het werkt  als een soort scharnier en zorgt ervoor dat je soepel beweegt. De druk die uit het bewegen voortkomt wordt opgevangen door het kraakbeen dat tussen de gewrichten zit. Je kunt kraakbeen dus zien als een soort stootkussen, en glucosamine speelt een rol in de veerkracht van het kraakbeen.

Wat is glucosamine?
Glucosamine is een eiwit in het kraakbeen, bindweefsel en vloeistof in de gewrichten. Glucosamine vind je niet in voedingsmiddelen want het is een stof die je lichaam zelf aanmaakt. Uit voeding maakt je lichaam glucose aan en dit vormt samen met aminozuren (bouwstoffen van eiwitten) glucosamine.

Wat doet glucosamine?
Glucosamine helpt de balans tussen de opbouw en afbraak van kraakbeencellen goed te houden. Ook helpt het de hoeveelheid vloeistof in het kraakbeen en de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof goed te houden. Dat samen houdt het ongemakken aan de gewrichten tegen.

Een stram gevoel?
Na ongeveer je 40e jaar wordt de aanmaak van glucosamine minder en dat kun je merken door een stram gevoel. Het wordt voor je lichaam steeds moeilijker om de balans tussen de opbouw en de afbraak van kraakbeencellen goed te houden. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan een stram gevoel als je ’s ochtends wakker wordt en je bed uit wilt gaan, maar het kan ook weer opkomen als je een tijdje hebt gezeten en weer wilt opstaan. Wist je bijvoorbeeld dat ongeveer de helft van de mensen boven de 65 jaar last hebben van hun gewrichten?

Wanneer heb je behoefte aan extra glucosamine?
Naast dat je na je 40e jaar last hebt van een stram gevoel, kan het in sommige situaties goed zijn om eerder glucosamine ter aanvulling te nemen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die intensief sporten, zwaar lichamelijk werk verrichten of overgewicht hebben. In die situaties worden je gewrichten extra belast en is extra glucosamine welkom. Maar ook beweging is goed voor de botaanmaak en zorgt voor stevige spieren en gewrichten. Probeer daarom dagelijks voldoende te bewegen.

Hoe kom je aan extra glucosamine?
Je kunt extra glucosamine binnenkrijgen via voedingssupplementen. De glucosamine in voedingssupplementen wordt gemaakt van schaaldieren zoals garnalen en de schilden van krabben. Er is veel onderzoek gedaan naar de werking en hoeveelheid van glucosamine. Daarom bevat Flinndal Glucosamine+ 2000 mg D-glucosamine sulfaat, waarvan 1183 mg elementaire glucosamine. Voor een optimale dosering voor een gunstige invloed op de gewrichten.
Ook bevat het Chondroïtine, MSM en Vitamine C, drie stoffen die de gunstige invloed van glucosamine op de gewrichten extra ondersteunen.

Over Flinndal
Flinndal is een van de grootste aanbieders van voedingssupplementen in Nederland. Flinndal hanteert een klein en overzichtelijk assortiment, met de belangrijkste vitaminen van hoge kwaliteit.

Bij Flinndal:
• Gratis verzending
• Gratis telefonisch bereikbaar (0800-7080) tot 19:00 uur
• Bezorging via de brievenbus
• 30 dagen kosteloos retourneren
• Met Thuiswinkel Waarborg

Klik hier voor de link free icon small